Här finns mer att klicka in på:

Info om rasen Ragdoll 

Att köpa Ragdoll från S*Jörgårdens

Avel

Genetik, färger mm 

Ragdollens historia

SVERAK  Svenska Kattlubbars Riksorganisation, SVERAK, är Sveriges största kattförbund och ä rett FIFE-anslutet förbund.

SVERAK FindUs  Stambok på nätet för alla SVERAK-registrerade katter.

SVERAK Mina Katter  Inlogg till SVERAK:s Mina Katter där du hittar de SVERAK-stambokförda katter som DU äger. Du loggar in med ditt bank-ID. Här gör vi också en ägarändring online till SVERAK:s ID-register när du köper din kattunge från oss på S*Jörgårdens, när du hämtar hem din kattunge från oss så loggar du in här med ditt bank-ID och så bekräftar du att du är ny ägare till din kattunge. 

Ragdollklubben  Ragdollklubben är Sveriges äldsta och största rasring för rasen ragdoll. NI SOM KÖPER KATTUNGE från S*Jörgårdens, eller blir fodervärd,  får GRATIS MEDLEMSSKAP första året - men KOM IHÅG att sen förnya ditt medlemsskap vid årskiftet/början på nytt år! Ragdollklubben är en härlig rasklubb med god gemenskap, bra medlemsförmåner bla 10% rabatt på kattförsäkring hos Agria, vi har roliga och informativa medlemsträffar och föreläsningar, vi i klubben jobbar aktivt för vår ras, vi ger råd och stöd till ragdollägare och uppfödare, och vi ger också ut vår klubbtidning  Nya Trasdockan som handlar om världens bästa ras RAGDOLL och som du som medlem får. 

 

 

 

https://www.xn--kpakatt-90a.se/ Annonser för Sverak-stambokförda KATTER TILL SALU, hanar för avel och möjlighet att annonsera dina stambokförda katter i Sverak.

 

https://www.agria.se  Här finns bra försäkringar för katter.

 

https://www.agria.se/fraga-veterinaren/katt/ Här finns svar på många frågor gällande sjukdom och besvär hos katt.

Royal Canin WEBSHOP  

https://www.royalcanin.com/se/about-us/pro Uppfödarklubb i Royal Canin, uppfödare får rabatter samt utbildning i näringslära.

 

Här finns alla de regler och lagar som gäller för katt:

https://jordbruksverket.se/djur/hastar-och-sallskapsdjur/katter

 

På denna sida går du in på ditt eget län och går vidare in på djur. Du kan söka tillstånd att bedriva uppfödning av katt och anmäla anläggning mm.

https://www.lansstyrelsen.se

 

Här hittar du underlag för att skicka in bla parasittest eller om du misstänker mask mm.

https://www.sva.se

 

DNAtest för katt:

https://www.langfordvets.co.uk/diagnostic-laboratories/services/cat-genetic-testing/