Välkommen till S*Jörgårdens Ragdoll!


Här inne på hemsidan kan du kolla in våra fina ragdollkatter och underbara ragdollkattungar - surfa gärna runt och följ mina katter och vår avel på katteri S*JÖRGÅRDENS!

Jag heter Susanne Göransson och har stamnamnet S*Jörgårdens i SVERAK, FiFE. Jag har fött upp ragdolls sedan 2007 - 16 år har det hunnit bli, tänk vad tiden går fort när man har roligt!

Vi - familjen Göransson - är en familj som har kattintresset gemensamt, jag Susanne och min make Olof och våra barn och ungdomar. ♥

Jag är en väldigt djurintresserad person och jag har alltid omgett mig med djur av olika slag, ända sedan jag var liten. Jag tycker att katter är helt fantastiska. Bland alla fina katter finns en ras som är något utöver det vanliga enligt mig - och det är den UNDERBARA rasen Ragdoll! Härligare katter finns bara inte. :)

När jag 2006 köpte min första Ragdoll, S*Riddlers Loving Achilles, så blev jag fast för rasen! Han följdes snart av flera och sen startade jag mitt avelsarbete med rasen. Jag fick min första ragdollkull sommaren 2007 och inför min andra kull fick jag mitt stamnamn S*Jörgårdens registrerat 2008 hos SVERAK och har sedan dess haft en ragdolluppfödning i hemmiljö. År 2022 gick jag över till FHK (Föreningen Hallandskatten) i stället med nya stamnamnet Jorgarden.

Jag har utbildat mig i ämnet KATT under åren och blev 2011 SVERAK-diplomerad uppfödare. Jag var medlem i Fife breed Council för ragdoll, innan jag bytte förbund. Jag har gått Sydkattens uppfödarutbildningar del 1, 2, 3 och 4, samt PawPeds kurser G1, G2 och G3.

Jag är medlem i Ragdollklubben, och blev invald i klubbens styrelse 2019 och har suttit med där sen dess, 2021 blev jag även redaktör för den härliga ragdolltidningen Nya Trasdockan (som är Ragdollklubbens medlemstidning).

Jag tycker att uppfödningen av dessa underbara Ragdolls är så givande och roligt. 

Mina mål i uppfödningen är att ta tillvara rasens fantastiskt trevliga temperament men förstås också dess vackra rastypiska utseende, och så lägger jag mycket stor vikt vid hälsa, jag vill ha friska katter i min uppfödning. 

Jag tycker att Ragdollen är den ultimata sällskapskatten då den är så social, trevlig, cool och oerhört vacker med sina fantastiska blå ögon och sin långa, silkiga men lättskötta päls!
Familjen delar mitt djurintresse och vi bor i en stor villa i Örkelljunga i nordvästra skåne, här har vi gott om plats för oss och våra katter. Alla våra katter är våra kära familjemedlemmar och de betyder oerhört mycket för oss.

Hos oss bor ett gäng underbara ragdolls, det är mina honor Ebru, Fabella, Yris, Micah och Cilka, och min hane Spyro och Olofs hane Qarat. Och så ett gäng kattungar och ungkatter på uppväxt. 

Vi har också hästar, men de bor inte hemma i villan förstås... ;)

Vi bor i två ihopbyggda hus, med tre plan, 11 rum så det finns verkligen gott om utrymme. Vi har också 4 rastgårdar på tomten där katterna kan få rasta sig och få lite sol och vind i pälsen, kika på fåglar och lufta sig. 

 

Vi har aldrig fler än max tre vuxna katter tillsammans för att minimera smitta och vi har alltid nya katter eller katter som varit på utställning i karantän. Vi hälsotestar våra katter regelbundet.

Vi har också ragdollkatter som bor hos våra duktiga fodervärdar runt om i Södra Sverige, och periodvis även hos vår uppfödarvän Martina i Tjeckien, som jag samarbetar med sen många år tillbaka.

Ofta har vi förstås också lyckan att ha ljuvligt söta och lekfullt busiga små kattungar som tassar runt härhemma!
Då och då finns någon/några av våra foderhonor här hemma för parning eller inför utställning eller förlossning.
Jag arbetar hemifrån med eget företag och är familjehem, så jag finns så gott som alltid hemma och har gott om tid att pyssla om våra katter och kattungar.

På S*Jörgårdens katteri blir alla katter ordentligt socialiserade med människor och andra katter. Då vi är många i familjen så blir våra kattungar mycket gosade och kelade med från tidig ålder, och väl socialiserade och aktiverade vartefter de växer. Kattungar från oss brukar vara trygga, lugna, framåt, totalt orädda och väääldigt kelsjuka.


Mvh /Susanne Göransson - Jorgarden Ragdolls

Show i Kristianstad 2016. Vår fina Kaya och Ompalompa tog varsitt BEST IN SHOW både på lördagen och på söndagen, och jag vann Bästa Uppfödning i kategori I båda dagarna.