Fodervärd

 

Jag söker fodervärdar till flera av mina vuxna honor: 

 

             Från vänster: Ebru 3 år, Cilka 2 år, Micah 2 år

 

Så går det till:

Om du vill bli fodervärd, anmäler du ditt intresse via kontaktsidan HÄR

Skriv och berätta om dig och din ev familj, hur och var du bor mm. Vi tar sen kontakt med dig, och om det verkar intressant så pratar vi mer och bokar in en träff då du också får träffa katterna. Vi går igenom foderavtalet och du har chans att ställa alla frågor du har. 

Om allt verkar bra och du och foderkatten gillar varann så skriver vi ett fodervärdsavtal och sen flyttar din foderkatt hem till dig och blir "som din egen" men vi har kvar avelsrätten och står kvar som ägare tills katten är "betald" genom att vi får våra kullar vi avtalat om. När katten är klar i avel så skrivs ägarskapet över på fodervärden. 

 

Vi vill att våra fodervärdar:

* bor max 6 mil från Örkelljunga

* har körkort och bil/tillgång till bil

* inte har några andra katter hemma (kan ev gå bra med en snäll kastrerad innekatt)

* har en stabil livssituation och ekonomi

* har möjlighet att ha kattungar hemma under deras uppväxt, tills de är 14 veckor

* har möjlighet att ta ledigt i ca 5 dagar runt beräknad förlossning 

* kan ta emot kattungeköpare när kattungarna är ca 7-14 veckor gamla

 

Att vara fodervärd innebär:

* du får ha katten precis som "din egen" med all skötsel och omvårdnad, men jag står kvar som ägare så länge katten är i avel hos mig, därefter kastreras katten och överlåtes kostnadsfritt till fodervärden.

* vi tecknar ett fodervärdsavtal, vilket reglerar hur många kullar jag får ta (i regel 2 st) och hur vårt ansvar för katten ser ut.

* fodervärden står för alla kostnader för sin foderkatt (såsom foder, kattsand, leksaker, klösträd, årlig vaccinering, försäkring, ev självrisk och veterinärkostnader)

* kattkullarna växer upp hemma hos fodervärden

* fodervärden tar hand om kullen och sörjer för att varje kattunge får det den behöver av omvårdnad, mat, stimulans, gos & kel och socialisering etc (räkna med minst 15 min socialisering per kattunge och dag)

* jag som uppfödare är ansvarig för kullen och hjälper till med råd och stöd i allt, samt står för alla kostander för kullen

* vid skada eller sjukdom på foderkatten står fodervärden för självrisken, men om katten är hos mig för parning står jag för självrisken och när honkatt är dräktig eller har kull och skadan/sjukdomen har med dräktighet/förlossning/digivning/avel att göra står jag för sjävrisken, liksom jag står för självrisken för alla kattungarna 

* fodervärden får gärna ställa ut katten om intresse finns, men det är inget krav, alla utställningar planeras i samråd med mig, utställning får inte hindra planerad avel.

* fodervärden förbinder sig att väl vårda katten och att ha katten som innekatt (promenad i sele eller vistelse i kattgård kortare stunder går bra), att alltid höra av sig till mig vid skada/sjukdom, och att höra av sig till mig vid löp (honkatt).